Továbbtanulás

Tanulóink jelentkezése középiskolákba (2017. 06. 20.)
 

Iskolánkban évek óta sikeres a tanulók beiskolázása. Diákjaink megalapozott tudással kezdik meg középiskolai tanulmányaikat, legtöbben gimnáziumban vagy szakközépiskolában folytatják a tanulást. 

A 2016/2017-es tanévben a 8. évfolyam létszáma 67 fő volt, ebből 67 tanulót (100%) vettek fel középfokú intézménybe: 24 tanulót (36%) gimnáziumba, 26 tanulót (39%) szakgimnáziumba és 17 tanulót (25%) szakközépiskolába.

A gyerekek jelentős többsége érettségit adó intézménybe nyert felvételt. A gimnáziumok közül a Krúdy Gyula Gimnázium, a Vasvári Pál Gimnázium és a Kölcsey Ferenc Gimnázium, a szakközépiskolák közül a Széchenyi István Közgazdasági Szakközépiskola, a Sipkay Barna Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Szakközépiskola és a Vásárhelyi Pál Építőipari és Vízügyi Szakközépiskola (ÉVISZ) volt a legnépszerűbb a továbbtanulók között.

Összefoglalva elmondható, hogy iskolánk kiemelkedő eredményekkel rendelkezik. (Lásd tanulmányi mutatók, versenyeredmények, továbbtanulási mutatók.) Eredményessége alapján a szülők körében keresett, és népszerű városi szinten is. Demokratikus szellemiségű, minden tanuló részére valamely területen biztosítja a tehetsége kibontakozását.
Városi szinten egyedülálló, hogy az egyéni fejlesztést, illetve fejlesztő csoport működését külső és belső szakemberrel iskolán belül tudjuk megvalósítani.