Tárgyi feltételek

Iskolánk huszonhét éve költözött az azóta többször felújított, átalakított, rendezett, szépen karbantartott épületbe. A két emeletes, hatalmas ablakok uralta modern külső, a fás - virágos előkert, a játszó- és sportudvar üde színfoltot jelent a déli lakótelep szélén, mely immár az Európai Unió követelményeinek megfelelő játékokkal és eszközökkel van felszerelve. (csúszda, hinta, homokozó, mérleghinta, stb.) Intézményünkben minden osztálynak saját terme van.

Az irányultságnak megfelelően az épületben két informatika szaktanterem, idegen-nyelvi labor, megosztható tornaterem öltözőkkel, szertárakkal várja a tanulókat. Külön épületben kisebb tornaterem (táncterem) is tartozik az iskolához. Emellett több szaktanterem, szertárak, könyvtár, játékos foglalkoztató szoba (logopédiai és fejlesztő foglalkozásokra), orvosi szoba, ebédlő, 1.500 adagos konyha, igazgatói- nevelői szoba, tárgyaló helyiség és gazdasági iroda található. Az aulában ülőkék teszik kényelmessé a várakozást és büfé is működik.

Minden tanteremben található televízió (LG, ITT, SONY, ORION, SAMSUNG típusuak), DVD lejátszó, írásvetítő. Belső videolánc, illetve iskolai képújság is működik.

Folyamatos az oktatáshoz szükséges szemléltető eszközök bővítése, térképek, oktatótáblák, hang- és videokazetták, CD és DVD lemezek, interaktív és digitális tananyagok, sporteszközök, számítógépes oktató szoftverek, könyvtárbővítés, stb. Az iskola mindhárom szintjén több tanteremben is projektoros kivetítő rendszer, INTERAKTÍV TÁBLÁK, illetve interaktív oktatási eszközök segítik a tanulást, teszik élvezetessé, látványosabbá a tanórákat. Hordozható projektor és interaktív eszköz segítségével minden tanulóhoz eljutnak a legújabb technikai eszközök, így egyre többször vehetnek részt interaktív tanórákon, amely igen nagy élményt jelent számukra.

Sikeres pályázatainknak köszönhetően a 2010/2011-es tanévtől 310db TANULÓI LAPTOP segítségével zajlik több tanóra, a gyerekek számára így még élvezetesebbé téve a tanulást.

Elkészült az épület vizesblokkjainak teljes felújítása a mai kor igényeinek megfelelően, a világítás teljes cseréje, illetve a tornaterem padlózatának újraburkolása.
Az épületet játszó- és sportudvar veszi körbe. A sportudvaron kézilabda és kosárlabdapálya, rövid futópálya és távolugró gödör található. A játszóudvaron hinta, mérleghinta, homokozó, csúszda, egyensúlyozó játékok, foci kapu szolgálja a szabadidő kellemes eltöltését.

Megtörtént a futópálya felújítása, a játszóudvar burkolása, további parkosítás és gépkocsi parkolók kialakítása.
A 2009/2010-es tanévtől korszerű, műanyag ablakok és nyílászárók kerültek beépítésre az iskola teljes területén. Megújult ezáltal az intézmény főbejárata is, amely előtt elegáns díszburkolat fogadja tanulóinkat és a hozzánk érkező szülőket, vendégeket.

Iskolánkban az évek során a bútorok elhasználódtak, ezért az elmúlt évtől kezdődően folyamatosan zajlik a bútorok cseréje, felújítása. 19 tanterembe kerültek új bútorok, felújított padok, székek. Új asztalokkal, székekkel és bútorzattal megújult az ebédlő, a könyvtár olvasóterme, a tárgyaló, a nevelői szoba és a különböző irodák. Az épület és berendezéseinek karbantartása folyamatosan történik.

A 2001/2002-es tanévtől kezdve mindkét számítástechnika szaktantermünkben állandó Internet-hozzáférési lehetőséget biztosítottunk tanulóinknak. Tanórán kívül az iskolai könyvtárban is tudnak az Internet segítségével gyűjtő és kutatómunkát végezni diákjaink.